1. लड़कों के नाम

Baby Banner

मुस्लिम boy Names For New Born

Understanding The Importance Of Baby Names In Islam

For Muslim parents, choosing their baby’s name is the ultimate act of love. In Islam, a child’s name is more than just identity. It is a reflection of their values, faith and good blessing that they want to pass to their child. Prophet Muhammad encouraged families of faith to give their newborn boy or girl a name rooted in meaning which makes baby naming a very important tradition for Muslim families.

Quranic, Cultural, and Historical Influences

घूनायं (Ghunayn)

Ne जो लूट एकत्र करता है
bookmark

घैत (Ghaith)

बारिश
bookmark

घैस (Ghais)

बारिश
bookmark

घॉफ़रन (Ghofran)

क्षमा, क्षमा
bookmark

घोर्ज़ांग (Ghorzang)

लांग प्रगति, पैंथर प्रगति
bookmark

चरगुल (Chargul)

नाक के लिए आभूषण
bookmark

चरस्टीन (Christin)

ईसाई धर्म में जो मानते हैं
bookmark

चराघ (Charagh)

लाइट, सूर्य
bookmark

चांगीज़ (Changeez)

चेंगिज ख़ान
bookmark

चिर (Chir)

समय की लंबी, बहादुर, विक्टर
bookmark

चीराह (Chirah)

मुखर, समझदार, बहादुर, शक्तिशाली, यह बाइबिल का नाम Hirah से प्राप्त किया जाता है और एक महान...
bookmark

ज़कर (Zakar)

सुंदर, दयालु
bookmark

ज़कवट (Zakawat)

बुद्धि, शार्पनेस, प्रूडेंस
bookmark

ज़कवान (Zakawan)

समन az-ziyat के रूप में अबू सलीह
bookmark

ज़कवान (Zakwan)

सहज ज्ञान युक्त
bookmark

ज़का (Zaka)

बुद्धिमान
bookmark

ज़कारिय्या (Zakariyya)

एक नबी का नाम
bookmark

ज़की (Zaki)

बुद्धिमान
bookmark

ज़कीउद्दीन (Zakiuddin)

धर्म के शुद्ध व्यक्ति
bookmark

ज़कूर (Zakoor)

कथावाचक, अध्यक्ष
bookmark

ज़क्करिया (Zackariya)

एक नबी का नाम
bookmark

ज़ख़िर (Zakhir)

मेरे हो
bookmark

ज़गर्द (Zgard)

बिना डर ​​के
bookmark

ज़घूम (Zaighum)

शेर, शक्तिशाली
bookmark

जज़ल (Jazal)

खुशी, ग्रेट
bookmark

जज़ूब (Jazub)

मोह लेने वाला
bookmark

जड़ (Jad)

घुंघराले, Frizzled
bookmark

ज़फर (Jafar)

छोटी नदी, नदी, धारा, लिटिल क्रीक
bookmark

ज़फ़र (Zafar)

छोटी नदी, नदी, धारा, लिटिल क्रीक, विजयी
bookmark

ज़फ़रउल (Zafrul)

, ईमानदार, विश्वसनीय और बहुत महत्वाकांक्षी
bookmark

ज़फ़ीर (Zafeer)

विजयी, फर्म और दृढ़ इरादे के बारे में
bookmark

ज़बरिज (Zabrij)

सौंदर्य, सजावट
bookmark

जबल (Jabal)

पर्वत, इब्न यज़ीद
bookmark

ज़बान (Jaban)

नरम दिल, की कोमलता
bookmark

ज़बीर (Zabir)

Consoler, दिलासा, जो व्यक्ति धार्मिक है
bookmark