1. Boy Names

Baby Banner

இந்து boy Names For New Born

Understanding The Importance Of Baby Names In Hinduism

In Hindu Culture, the naming ceremony for children, known as Naamkaran Sanskar, is considered to be one of the most important and sacred milestones of life. The name of a baby is not just their identity but the reflection of their personality, destiny, and spiritual journey. Names in Hinduism are traditionally picked on the basis of astrology and Nakshatra (birth star) or inspired by deities, virtues, and nature. A baby’s name is a lifelong blessing from the parents.

The Significance Of Names Starting with A

In the Hindu naming tradition, names starting with letter A carry deep significance as the sound ‘Aum’ or ‘Om’ is believed to be the primordial vibration of the universe. Names beginning with the alphabet signify leadership, strength, confidence, and auspicious beginnings. Parents often choose baby names starting with A as these reflect balance and positivity.

Cultural, and Historical Influences

Hindu baby boy names starting with A are often inspired by deities from the Mahabharata and Ramayana. The name Arjun is inspired by the heroic warrior from the Mahabharata who is believed to be the epitome of courage, focus and righteousness, Aditya means the sun and it signifies brilliance, vitality, and divine power, Anant means eternal or infinite whereas Anirudh means one who can't be stopped.

அகத்தியன் (Agathiyan)

படைப்பாற்றல் முக்க, விரும்பதக்க, கரிஷ்மா
bookmark

அகமகிழன் (Agamagizhan)

அகத்தின் அழகு போன்றவன்
bookmark

அகிலன் (Akilan)

அறிவு உடையவர்
bookmark

அகிலவன் (Akilavan)

உலகத்தை காப்பவன்
bookmark

அகிழ் (Akil)

புத்திக்கூர்மையானவன்
bookmark

அசோகன் (Asokan)

சக்திவாய்ந்த மற்றும் முழுமையான
bookmark

அசோகமித்ரன் (Ashokamithran)

ஆளுமையானவன், துக்கமில்லாதவன்
bookmark

அச்யுத் (Achyut)

விஷ்ணுவை போன்றவர்
bookmark

அஜெயன் (Ajaiyan)

பிறப்பையும், இறப்பையும் வென்றவன்
bookmark

அணன் (Anan)

சிறந்தவன், உயர்ந்தவன்
bookmark

அணிஷ் (Anish)

சிவன் போன்றவர்
bookmark

அதியன் (Athiyan)

மேலானவன், மேம்பட்டவன்
bookmark

அதியமான் (Adhiyaman)

சங்கக் கால அரசர்களில் ஒருவன்
bookmark

அதிரன் (Athiran)

சிவனுடையப் பெயர்
bookmark

அதிவீரா (Athiveera)

அதிகாரமானவன்
bookmark

அந்துவன் (Anthuvan)

கலைநயமிக்க, நேசிக்கும், நம்பகமான
bookmark

அன்புச்செழியன் (Anbuchezhiyan)

ஆசீர்வதிக்கப்பட்டவன், அன்பானவன்
bookmark

அன்பெழிலன் (Anbezhilan)

ஆற்றல்மிக்கவன், உறுதியானவன்
bookmark

அபராஜித் (Aparajith)

அழிக்க முடியாதவர்
bookmark

அபிநந்தன் (Abinandan)

பாராட்டுக்கு உரியவர்
bookmark

அபிநவ் (Abinav)

நல்ல மனிதர், புதுமையான
bookmark

அபிமன்யூ (Abhimanyu)

அர்ஜுனனின் மகன்
bookmark

அபிராஜ் (Abiraj)

பயமற்ற மன்னன் போன்றவர்
bookmark

அபிராம் (Abiram)

கடவுள் விஷ்ணுக்கு சமமானவர்
bookmark

அபிரூபன் (Abirooban)

அழகுடையவர்
bookmark

அமிர்தன் (Amirthan)

அழகானவன், தூய்மையானவன்
bookmark

அமிழ்தன் (Amizhdhan)

இனிமையானவன்
bookmark

அமுதன் (Amuthan)

அமுதமானவன், விருப்பமிக்கவன்
bookmark

அரிச்சந்திரன் (Arichandran)

ஆற்றல்மிக்க, கவர்ச்சியான, லட்சியமிக்க
bookmark

அருட்குமரன் (Arutkumaran)

அருள்மிக்கவன், முருகனின் பெயர்
bookmark

அருட்செல்வம் (Arutselvan)

செல்வமிக்கவன், தெய்வ கடாட்சம்
bookmark

அருண்ராஜ் (Arunraj)

சூரியன் போன்றவர்
bookmark

அறன் (Aran)

நல்லொழுக்கமுள்ள நபர்
bookmark

அறிவாளன் (Arivaalan)

நியாயமான, விவேகமான
bookmark

அற்புதன் (Arputhan)

வியக்கத்தக்கவன்
bookmark

அலோக் (Alok)

பிரகாசம்
bookmark

அழகன் (Azhagan)

அழகுடையவர், ஈர்ப்புமிக்கவன்
bookmark

அழகினியன் (Azhakiniyan)

அழகான, இனிமையான
bookmark

அழகியவாணன் (Azhakiyavanan)

சுதந்திரமான, உறுதியான, தைரியம்
bookmark